13 Studios

Om 13 Studios

13 Studios är ett Leaderprojekt inom Aktion Österbotten och finansieras även av Europeiska landsbygdsfonden och Svenska Kulturfonden. Projektet 13Studios – att skapa kulturstudios i svenskspråkiga Österbotten syftar till att skapa mötesplatser för människor av olika ursprung, språk, ålder och etnicitet. I varje svenskspråkig kommun kommer arrangeras en hel dag av dans och en hel dag av musik. Workshoparna kommer inkludera både afrodans och djembetrumworkshop med Kpanlogo Yede och andra danser under ledning av lokala danslärare, till exempel traditionell finländsk folkdans och danser från världens alla hörn samt musikworkshops med lokala musiker. I Kristinestad, Korsnäs och Jakobstad kommer även, utöver dans och musik att arrangeras workshop med samtal mellan människor av olika kulturer och en festival med mångkulturell musik, dans, mat och gemenskap.

Läs mer om 13 Studios

13Studios på Korsholms Kulturhus 20 Maj 10:00 – 18:00

Programmet kommer inkludera dansworkshops, trumworkshops, open stage, storytelling på flera språk, filmvisning samt mångkulturell mat.

Kulturstudio i Vörå 20-21 juli
Programmet kommer inkludera bland annat bildkonst för barn med Maryam Roohani, trumworkshop och afrodans med Kpanlogo Yede, filmen  Four Men and A Dog – The Finnish Line och afrikansk mat av Mayyet’s Kitchen.

13 Studios i Jakobstad på Musikcafé After Eight 14 – 16 Juni

Programmet kommer inkludera trummande, dans, open stage och afrikansk meny.

13 Studios i Nykarleby 15 – 17 Augusti

Varmt  välkomna att fira mångfalden med oss i Nykarleby med musik, dans och god mat.